Благовіщенська громада

Запорізька область, Василівський район

До міського голови звернулися керівники Благовіщенської об’єднаної територіальної громади та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» з ініціативою об’єднати Благовіщенську амбулаторію з Енергодарським центром.

Дата: 19.05.2020 11:27
Кількість переглядів: 1610

Фото без опису


    14 травня міський голова Павло Музика та його перший заступник Ігор Курдя відвідали терапевтичне відділення №2 Кам'янсько-Дніпровської лікарні, а також Благовіщенську амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

    До міського голови звернулися керівники Благовіщенської об’єднаної територіальної громади та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» з ініціативою об’єднати Благовіщенську амбулаторію з Енергодарським центром. Такий крок співпадає з перспективним планом розвитку Центру та може стати взаємовигідним для обох сторін. Пацієнти з Енергодара, Іванівки та Благовіщенки зможуть отримувати тут повний комплекс послуг сімейної медицини. Кошти на заробітну плату лікарів надходитимуть з Національної служби здоров’я України згідно укладених декларацій з лікарями сімейної медицини. А кошти на утримання амбулаторії, придбання медикаментів та інші потреби громада Благовіщенки готова передавати Енергодарській міській раді у вигляді субвенції.

    Окремо розглядається можливість взяти на баланс міста терапевтичне відділення №2 Кам’янсько-Дніпровської лікарні, перепрофілювавши його у стаціонарне відділення паліативної допомоги або підрозділ управління праці та соціального захисту населення. Зараз тут на стаціонарному лікуванні перебувають пацієнти похилого віку, самотні літні люди, які потребують постійного догляду, в тому числі, енергодарці.
Павло Музика зауважив, що одними з основних завдань міської влади є як створення належних умов для отримання жителями якісних медичних послуг, так і забезпечення соціального захисту громадян похилого віку.

    За результатами візиту міським службам доручено детально опрацювати дане питання, розробивши відповідну «дорожню карту».   

Посилання на EN.GOV.UA

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора