Благовіщенська громада

Запорізька область, Василівський район

МИТНИЦЯ ПОВЕРНУЛАСЯ ДО ЗАПОРІЖЖЯ ТА ДЕМОНСТРУЄ ГІДНІ РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ

Дата: 12.08.2021 13:47
Кількість переглядів: 254


   За участі голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха відбулась нарада керівного складу Запорізької митниці. У заході також взяли участь начальник Запорізької митниці Олександр Бєлінський, заступник голови обласної ради Владислав Куценко, начальники митних постів та посадові особи структурних підрозділів.

   На нараді підсумували реорганізацію митної служби та створення єдиної юридичної особи із територіальними підрозділами. Тож було підбито підсумки роботи Запорізької митниці як відокремленого підрозділу Держмитслужби за перший місяць роботи.

   Як розповів Олександр Бєлінський, відновлення роботи Запорізької митниці має стратегічне значення для індустріально розвиненого Запорізького регіону, який має потужну промислову базу та розвинену транспортну інфраструктуру. Це сучасний міжнародний аеропорт, морський і річковий порт, потужне залізничне сполучення, оновлені автошляхи та мости національного та міжнародного значення.

   -   У першу чергу необхідно налагодити відкритий діалог з основними бюджетоформуючими підприємствами, оскільки їх успішна діяльність – це не лише запорука стабільного наповнення бюджету країни, а і забезпечення функціонування інфраструктури митних постів, - наголосив Олександр Бєлінський.

   На сьогоднішній день митний контроль та оформлення в зоні діяльності митниці здійснюють 5 постів. З них два здійснюють митні формальності в міжнародних пунктах пропуску – Бердянський морський торговельний порт та аеропорт у Запоріжжі.

   У липні 2021 року до бюджету України Запорізькою митницею перераховано майже 443  млн грн платежів. Найбільші надходження забезпечено митними постами «Запоріжсталь» та «Запоріжжя» - по 38% від загальної суми надходжень.

   -  Дуже важливо, що ви зберегли кадрове ядро митниці під час реформування. Бо люди – це головне у кожній сфері. Наразі у вас новий етап становлення, початок вашого нового шляху. Митниця повернулася з міста Дніпро та за місяць роботи показала гідні результати. Бажаю вам й надалі ефективно працювати на користь мешканців Запорізького регіону, успешно наповнюючи бюджети митними платежами, - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

   Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора