Благовіщенська громада

Запорізька область, Василівський район

Своєчасна сплата єдиного соціального внеску – соціальна гарантія для громадян

Дата: 20.12.2021 08:27
Кількість переглядів: 72

Фото без опису


Своєчасна сплата єдиного соціального внеску – соціальна гарантія для громадян

   З 1 грудня поточного року мінімальна заробітна плата складає 6500 грн., відповідно мінімальний розмір єдиного соціального внеску, який необхідно сплатити для врахування періодів стажу при призначені пенсії 1 430 грн. Максимальна величина заробітної плати для нарахування єдиного внеску становить 97 500 грн., а максимальна сума страхового внеску - 21 450 грн.

   У зв’язку із зростанням мінімального розміру страхового внеску, за IV квартал поточного року фізичні особи – підприємці за себе повинні сплатити єдиний внесок у сумі 4 070 грн.

  Станом на 1 грудня 2021 року по Благовіщенській сільській об'єднаній територіальній громаді 1 підприємство та 16 фізичних осіб - підприємців мають заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску.

  Шановні роботодавці та підприємці! Несплачений єдиний соціальний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсії у майбутньому. Адже  періоди роботи зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не менше, ніж мінімальний страховий внесок.

   Своєчасна сплата та погашення заборгованості з єдиного соціального внеску суб’єктами господарювання гарантує гідне пенсійне забезпечення та соціальні виплати передбачені чинним законодавством.

  Головне управління Пенсійного Фонду України в Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора