Благовіщенська громада

Запорізька область, Василівський район

Від запорізького бізнесу державний бюджет отримав 4,7 мільярда гривень ПДВ

Дата: 12.01.2022 08:30
Кількість переглядів: 68


Від запорізького бізнесу державний бюджет отримав 4,7 мільярда гривень ПДВ

 

   За 2021 рік запорізькі компанії і підприємці сплатили до державного бюджету 4 мільярди 688 мільйонів гривень податку на додану вартість. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, це майже на 217 мільйонів гривень або на п'ять відсотків більше надходжень 2020 року.

   Так, від суб'єктів господарювання, які зареєстровані в обласному центрі, до скарбниці надійшло 2 мільярди 719 мільйонів гривень, від мелітопольських і веселівських платників бюджет отримав 345,7 мільйона гривень, бердянських і приморських – 339,4 мільйона гривень, токмацьких і чернігівських – 224,6 мільйона гривень, вільнянських та новомиколаївських – 178,4 мільйона гривень, оріхівських та гуляйпільських – 173,7 мільйона гривень, пологівських, більмацьких та розівських – 159 мільйонів гривень тощо.

   За результатами декларування обсяг оподатковуваних операцій у 2021 році склав 166 мільярдів гривень, що перевищило рівень 2020 року на 48 мільярдів гривень.

   На даний час в регіоні зареєстровано більше десяти тисяч платників податку на додану вартість, зокрема, 9092 суб'єкти господарювання-юридичні особи та 960 фізичних осіб-підприємців.

   Нагадаємо, останній день подання податкової декларації з ПДВ за грудень минулого року припадає на 20 січня 2022 року, а гранична дата сплати податку за грудень – 31 січня. 

 

У Запоріжжі розглянули новації в оподаткуванні аграріїв

 

   Про особливості запровадження мінімального податкового зобов'язання для агровиробників йшлося під час наради за участю голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха, керівників департаментів ОДА, податкової служби регіону.

   Мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) – це мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції або з власністю чи користуванням земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь. Сума мінімальних податкових зобов’язань, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить одній юридичній або фізичній особі, у тому числі фізичній особі-підприємцю, є загальним МПЗ.

   З 1 січня 2022 року визначення загального мінімального податкового зобов’язання здійснюється контролюючими органами за податковою адресою фізичних осіб із урахуванням нормативної грошової оцінки земельних ділянок та обчислюється на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного земельного кадастру або оригіналів чи засвідчених копій відповідних документів платника податків, зокрема документів, що підтверджують право власності чи користування.

   Мінімальне податкове зобов'язання за 2022 рік буде нараховуватися у 2023 році.

   Учасники засідання розглянули механізм розподілу МПЗ до бюджетів усіх рівнів та оподаткування різних типів земель. 

    Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора