Благовіщенська громада

Запорізька область, Василівський район

Від продажу підакцизної продукції запорізькі бюджети отримали понад третину мільярда гривень

Дата: 14.01.2022 08:23
Кількість переглядів: 57


Від продажу підакцизної продукції запорізькі бюджети отримали понад третину мільярда гривень

 

   У 2021 році до місцевих бюджетів регіону надійшло 349 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизної продукції. Порівняно з 2020 роком компанії і підприємці сплатили на 54 мільйони гривень або на 18 відсотків більше. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

   Від ліцензування торгівлі підакцизними товарами скарбниці отримали більше 50 мільйонів гривень. Так, фахівці податкової служби видали 10 тисяч ліцензій, 4353 з яких – на право роздрібної реалізації алкогольних напоїв, 4091 – для продажу тютюнових виробів, 1190 – для торгівлі пивом та 383 – сидром тощо. Також призупинено дію 1059 ліцензій, анульовано 3038. Кількість діючих дозволів станом на 1 січня склала 10555.

   Упродовж минулого року проведено 1912 перевірок суб'єктів господарювання з питань дотримання вимог законодавства, що регулює обіг підакцизних товарів. За виявлення порушення донараховано штрафних санкцій на суму 50 мільйонів гривень.

   Нагадаємо, у четвер, 20 січня, завершується термін подання податкової декларації акцизного податку за грудень 2021 року, а останній день сплати податку за грудень минулого року – 31 січня. 

 

Програмні РРО та облік товарів – робоча зустріч керівництва податкової служби та ЗОСПП "Потенціал"

 

   Основним новаціям у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій та обліку товарних запасів була присвячена робоча зустріч начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Романа Афонова та президента Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" Олександра Головка.

   Сторони обговорили особливості запровадження РРО для запорізьких підприємців у 2022 році та аспекти практичного застосування програмних РРО.

   Було наголошено, що облік товарних запасів платники єдиного податку першої групи можуть не вести. Водночас фізичні особи-підприємці, які використовують спрощену систему оподаткування, і не є при цьому платниками ПДВ та не здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, лікарських засобів, медичних, ювелірних виробів, не зобов'язані вести облік товарних запасів та підтверджувати їх походження первинними документами.

   Роман Афонов відзначив, що новітні РРО надають додаткові можливості представникам бізнесу. У свою чергу, податкова служба готова забезпечувати платників інформаційною підтримкою.

 

   Довідково: Запорізький обласний союз промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" на сьогодні об'єднує сотні представників підприємництва і компаній регіону та працює для підвищення ефективності суспільного виробництва, захисту законних інтересів суб’єктів господарювання, консолідації їх діяльності, спрямованої на формування соціально-орієнтованої ринкової економіки. 

 

   Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора